Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Ilonpisara

ILONPISARA-projekti on osa STEA:n rahoittamaa valtakunnallista Vanhus- ja Lähimmäispalvelunliitto ry:n ja Kotien Puolesta Keskusliitto ry:n Iloa arkeen -projektia (vv.2016-18).

Eri puolille Suomea luodaan valtakunnallisesti myönteisiä toimintatapoja ja ikäihmisten vertaispaikkoja eli Iloa arkeen -pysäkkejä. Iloa arkeen -pysäkit ovat maksuttomia, kaikille ikäihmisille avoimia ja vapaaehtoistoimintaan perustuvia tiloja, jonne on helppo tulla.

Vallin jäsenjärjestöistä mukana ovat Koivupirtin säätiö, Käpyrinne ry, Lahden lähimmäispalvelu ry, Oulun Seudun Mäntykoti ry, Turun lähimmäispalvelu-yhdistys ry ja Vanhusten Kotiapusäätiö.

 

Oulussa Iloa arkeen -pysäkit sijaitsevat Mäntykodilla Tuirassa ja Kaukovainiolla Merikotkantien palvelutalon tiloissa.

Ilonpisara -projekti pyrkii tavoittamaan yksinäisyyttä tuntevia kotona asuvia ikäihmisiä, muistisairaita, omaishoitajia, ikääntyneitä maahanmuuttaja-taustaisia henkilöitä sekä vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneita.

Iloa arkeen -pysäkit tarjoavat ikäihmisille tukea ja apua arjen haasteisiin ja palvelujen saantiin. Toiminta on yksinäisyyttä ehkäisevää, vahvistaa yhteisöl-lisyyttä ja antaa mielekästä sisältöä elämään mm. ryhmätoiminnan keinoin.

Keväällä 2017 Iloa Arkeen-pysäkkien ohjelmassa on mm. karaokea, SenioriSirkusta, rytmiryhmää, Suomi100vuotta-tapahtumia, muistelua, yhteislaulua, kulttuurivälittäjien esiintymisiä, eri esiintyjien, koululaisten ja opiskelijoiden vierailuja sekä heidän järjestämäänsä toimintaa.

Toiminta Iloa arkeen -pysäkeillä perustuu pääasiassa vapaaehtoistoimintaan ja pyrimme tarjoamaan vapaaehtoisille monipuolisesti erilaisia vapaaehtois-tehtäviä ja koulutusta. Iloa arkeen -pysäkkien toiminnan tavoitteena on olla mielekästä ja antavaa sekä vapaaehtoisille että ikäihmisille.

ILOA ARKEEN -pysäkkien ohjelman löydät lauantaisin Oulu-lehden seuratoimintapalstalta sekä viikoittain Ilonpisara-projektin Facebook-sivuilta https://www.facebook.com/Ilonpisara-projekti-519182764910463/?ref=bookmarks.

 

ILOA ARKEEN-PYSÄKIT OULUSSA:

Tuirassa: Mäntykoti, Kangastie 11, 90500

Kaukovainiolla: Merikotkantien Palvelutalo, Merikotkantie 1, 90250 Oulu

 

 ***

Yhteystiedot:

Projektityöntekijä Marjaleena Kyllönen

Kangastie 11

90500 Oulu

puh. 044 5504812

sähköposti: marjaleena.kyllonen (at) mantykoti.fi